ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μάνος Παπαδάκης γεννήθηκε το 1941 στήν κρήτη

manos-papadakis
Μάνος Παπαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, τόν Μαΐο του 1941.  Τα πρώτα μουσικά βιώματα τα παίρνει από τον πατέρα του Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε σπουδάσει Βυζαντινή μουσική.Μόλις 26 ετών, προσπαθούσε να κάνει καριέρα ανάμεσα στα ''θηρία'' της εποχής: Καζαντζίδη, Γαβαλά, Ζαγοραίο κ.α. Τραγουδούσε τότε στο ''Φαληρικόν'' μαζί με τον Βασίλη Τσιτσάνη και τη Χαρούλα Λαμπράκη και ένα βράδυ πήγε να τους ακούσει ο στιχουργός Πυθαγόρας 

Ο γνωστός στιχουργός είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Μάνο Παπαδάκη χωρίς να κάνουν όμως ''επιτυχία''. Εκείνη τη φορά γύρισε και του είπε: Σού'χα δώσει τέσσερα - πέντε κομμάτια που δεν ''πήγαν''. Θα σου δώσω άλλο ένα, τελευταίο, κι άμα δεν ''πάει'' κι αυτό, δεν σου ξαναγράφω! Πάρ' τον Βασιλειάδη κι ελάτε απ' το σπίτι...   



Ο ερμηνευτής Μάνος Παπαδάκης την εποχή του ''Θα τα κάψω τα λεφτά μου''   Επρόκειτο για το θρυλικό πλέον ''Θα τα κάψω τα λεφτά μου''. Πραγματικά, παίρνει αγκαζέ ο Παπαδάκης τον αρμονίστα - ακορντεονίστα και συνθέτη Βασίλη Βασιλειάδη, με τον οποίο επίσης είχαν συνεργαστεί, και πάνε από το σπίτι του Πυθαγόρα στην Κοκκινιά. Επί τόπου ο Βασιλειάδης παίρνει τους στίχους και σκαρώνει την πιασάρικη μελωδία.  
Ο Μάνος Παπαδάκης ερμηνεύει ''Θα τα κάψω τα λεφτά μου'' στην ομότιτλη ταινία του Άγγελου Θεοδωρόπουλου από το 1968. Τόσο μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τραγούδι που την αμέσως επόμενη χρονιά έδωσε τον τίτλο και σε ταινία!   

Το τραγούδι γράφτηκε τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη του ΄67 σε στούντιο της Κολούμπια και φαρφίζα έπαιζε ο ίδιος ο Βασιλειάδης ο συνθέτης. Δεύτερη φωνή έκανε η Πόπη Πόλυ, η οποία εκείνη την περίοδο μοιραζόταν και το πάλκο με τους Παπαδάκη - Βασιλειάδη. 
Κυκλοφορεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα και σημειώνει απίστευτη επιτυχία. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε 20 μέρες πούλησε 180.000 αντίτυπα!   

Η επιτυχία βρίσκει τον Παπαδάκη να τραγουδάει το 1968 στου ''Περιβόλα'' με τον Βασιλειάδη, την Πόπη Πόλυ και το δυνατό δίδυμο Μπάμπης Τσετίνης - Λίτσα Διαμάντη. Πιο χαρακτηριστική ήταν όμως η ατάκα του Πυθαγόρα όταν πέρασε από το μαγαζί και είπε του νεαρού τραγουδιστή: Είπαμε να κάνεις επιτυχία, αλλά όχι και να γίνει τέτοιος χαλασμός!      
Μάνος Παπαδάκης γεννήθηκε το 1941 στήν κρήτη
4/ 5 stars - "Μάνος Παπαδάκης γεννήθηκε το 1941 στήν κρήτη" Μάνος Παπαδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, τόν Μαΐο του 1941.  Τα πρώτα μουσικά βιώματα τα παίρνει από τον πατέρα του Κωνσταντ...
loading...
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero.eu

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like. Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το άρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε