ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Φωτεινή Μαυράκη γεννημένη στην Κομοτηνή απεβίωσε το 2015

mautaki_fotini_ermineutria
Φωτεινή Μαυράκη. Τραγουδίστρια πλούσιων φωνητικών δυνατοτήτων με καταγωγή από την Κομοτηνή. 

Ο Στέλιος Καζαντζίδης μιλούσε κολακευτικά για το μέταλλό της. Αλλά και ο Νίκος Ξανθόπουλος στην αυτοβιογραφία του αναφέρει πως ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου πήγαιναν στα μαγαζιά όπου τραγουδούσε για να «μελετήσουν» τα πατήματα και τις τσαλκάντζες της. 

Η Μαρία Κιορ Αλή Ογλού, όπως ήταν το πραγματικό όνομά της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η άσχημη οικονομική της κατάσταση απασχόλησε το 2012 τα μέσα ενημέρωσης, που είχαν κάνει λόγο για «Το δράμα μιας μεγάλης λαϊκής φωνής». Τότε είχε αναγκαστεί να ζητήσει βοήθεια από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων Τραγουδιστών «Ερατώ», προκειμένου να εξασφαλίσει το οξυγόνο που απαιτείτο για τη μηνιαία θεραπεία της και το οποίο κόστιζε 500 ευρώ. «Έχω οικονομικό πρόβλημα για τον λόγο ότι χρειάζομαι σε 24ωρη βάση οξυγόνο, γιατί δεν έχω πνεύμονα. Κάθε εβδομάδα έρχεται σπίτι μία κοπέλα από την Πρόνοια. Έχω και τρία παιδιά που μου στέκονται, αλλά έχουν μεγάλες οικογένειες και είναι πνιγμένα στα δάνεια. Τότε που δούλευα ήμουν συνεπής και πλήρωνα, αλλά τώρα δεν είμαι σε θέση… Μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία, πότε στο αντικαρκινικό στον "Αγιο Σάββα", πότε στου Μεταξά ή στο Θριάσειο. Κάθε λίγο και λιγάκι πέφτει το οξυγόνο και παθαίνω λοιμώξεις του αναπνευστικού…»

Ανάμεσα στα σουξέ της «Έφυγες αγάπη μου», «Απόψε κλαίει ο ουρανός», «Χίλιες φωτιές», «Μουσαφιραίοι είμαστε σε αυτή την κοινωνία».



Η Φωτεινή Μαυράκη αποτέλεσε δυνατό όνομα στα καθαρόαιμα λαϊκά μαγαζιά λίγο μετά τα μισά της δεκαετίας του '60 αλλά και σε αυτήν του '70. 



Στη δισκογραφία ήταν το πρώτο γυναικείο όνομα στην Polyphone του Δημήτρη Πολίτη. Μιας από τις εταιρείες που είχαν τα γραφεία τους κοντά στην πλατεία Ομονοίας -η συγκεκριμένη στον αριθμό 11 της Τρίτης Σεπτεμβρίου- και συνδέθηκαν με το λεγόμενο «Ήχος της Ομόνοιας».



Στο πάλκο δούλεψε σε ονομαστά μαγαζιά με μεγάλα ονόματα, πλάι στον Πάνο Γαβαλά, στον Μανώλη Αγγελόπουλο, στον Σπύρο Ζαγοραίο, στη Σωτηρία Μπέλλου, αλλά και ως πρωταγωνίστρια σε δυνατά στέκια. 


Φωτεινή Μαυράκη γεννημένη στην Κομοτηνή απεβίωσε το 2015
4/ 5 stars - "Φωτεινή Μαυράκη γεννημένη στην Κομοτηνή απεβίωσε το 2015" Φωτεινή Μαυράκη . Τραγουδίστρια πλούσιων φωνητικών δυνατοτήτων με καταγωγή από την Κομοτηνή.  Ο Στέλιος Καζαντζίδης μιλούσε κολακευτικά...
loading...
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero.eu

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like. Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το άρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε