ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Άντζελα Γκρέκα γεννημένη το 1940 στον Πειραιά και απεβίωσε το 2016

antzela_gkreka_ermineutria
Το 1960 η Άντζελα Γκρέκα δεν ήταν ούτε 20 ετών. Ένα όμορφο κορίτσι που είχε βγει στο πάλκο λίγα χρόνια πριν, σε εφηβική ηλικία. Από τον Ιορδάνη Τσομίδη και τον Γιώργο Λαύκα, έγινε το ''κονέ'' για να συνοδέψει τον Γιάννη Παπαϊωάννου σε μια περιοδεία του στην Αμερική. Ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης είχε φύγει νωρίτερα, η νέα τραγουδίστρια επρόκειτο να τον ακολουθήσει λίγες μέρες μετά. Σήμερα η Χρύσα Παπαϊωάννου, η κόρη του συνθέτη, που τότε ήταν 5 ετών, θυμάται να παρακαλάει την Άντζελα Γκρέκα να τη βάλει μέσα στη βαλίτσα για να την πάει στο μπαμπά της, που ήταν μακριά. 



Εκεί, στις ΗΠΑ, ή για την ακρίβεια με την επιστροφή της ύστερα από λίγους μήνες, η γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα Ανθούλα Αξελιθιώτου γίνεται η Άντζελα Γκρέκα και ξεκινάει την περιπλάνηση της στο λαϊκό τραγούδι, μεσούσης της χρυσής περιόδου του. 



Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους λαϊκούς δημιουργούς, συνθέτες και τραγουδιστές συναδέλφους της: Από την Καίτη Γκρέυ, τον Γιάννη Καραμπεσίνη και τον Στράτο Διονυσίου μέχρι τους Νάκη Πετρίδη - Βαγγέλη Ατραΐδη - Γιάννη Βασιλόπουλο (με τους τρεις τελευταίους έκανε το 1980 το δίσκο ''Έσπασε ρεκόρ'', απ' το οποίο προέκυψε η επιτυχία ''Στη μέση θα κοπώ'', ένα άλμπουμ που παρουσιάζει ενδιαφέρον, αφού σηματοδότησε το πέρασμα της Γκρέκα στο καθαρόαιμο τραγούδι της πίστας).    Με την Άντζελα Γκρέκα συνεργάστηκε και η Γιώτα Γιάννα σε μαγαζιά της παλιάς Κοκκινιάς στις αρχές του 1960. 


Θυμάται μια γυναίκα εύθραυστη και μάγκισσα ταυτόχρονα - στοιχεία ενός χαρακτήρα που μπορεί να της στέρησαν τη μεγάλη καριέρα, διαφύλαξαν όμως την ακεραιότητα της. ''Είναι πολύ κρίμα'' δηλώνει η Γ. Γιάννα στο LIFO.gr ''που δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αποκτήσει μεγαλύτερο όνομα στο λαϊκό τραγούδι, το οποίο υπηρέτησε με ευσυνειδησία''.  

lifo.gr
Άντζελα Γκρέκα γεννημένη το 1940 στον Πειραιά και απεβίωσε το 2016
4/ 5 stars - "Άντζελα Γκρέκα γεννημένη το 1940 στον Πειραιά και απεβίωσε το 2016" Το 1960 η Άντζελα Γκρέκα δεν ήταν ούτε 20 ετών. Ένα όμορφο κορίτσι που είχε βγει στο πάλκο λίγα χρόνια πριν, σε εφηβική ηλικία. Από τον ...
loading...
Share on Google Plus

Σχετικά με Tromero.eu

Αγαπητοί αναγνώστες, μετά την ανάγνωση του περιεχομένου μην ξεχνάτε να μας κάνετε like. Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το άρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς.Σας ευχαριστούμε